Dustcontrol ITT Water & Wastewater Banner

Xylem Water Solutions

Dustcontrolin ratkaisu: Xylem Water Solutions

Missio

Dustcontrolia pyydettiin apuun ohjaamaan keskusyksiköstä tulevan kuuman ilman takaisin tiloihin talviaikaan, jotta saataisiin säästettyä lämmityskustannuksissa. Jotta tämä onnistuisi, piti kerätä vaaralliset kaasut ja ylijäämämateriaalit, joita jäi tiloihin työskenneltäessä kannettavilla työkaluilla (kuten kaapelinkuorintatyökalut). Piti myös siivota valmiiden osien kuidut, ennen siirtymistä seuraavaan tuotantovaiheeseen ja kerätä valmiit hiekkapuhalletut osat ja siirtää ne laitoksen ulkopuolelle konttiin.


Ratkaisu

Dustcontrolin järjestelmät ovat täysin tietokonevalvottuja ja imun voimakkuus säädetty sopivalle tasolle, jolloin säästyy myös sähköä. Mikäli joku esimerkiksi unohtaa sulkea järjestelmän, järjestelmä ilmoittaa tästä huoltoteknikolle. Dustcontrol on varustanut kannettavat työkalut, kuten imukotelot, keräämään vaarallisia kaasuja ja ylijäämämateriaaleja. ”Se on erittäin tehokas; muovi, maali ja kaasut katoavat letkuun.”, Jan Petersson kertoo.

Dustcontrolin erierottelijaa käytetään myös erottelemaan nesteet metallista. ”Nesteet uudelleenkäytetään, sekoittunut metalli lähetetään kierrätettäväksi ja puhtaat metallit käytetään omassa valimossamme.”, Jan Petersson toteaa. Dustcontrol on myös asentanut putket, jotka ovat vahvistettu kestämään hiekkaa ja metallia, jotka puhalletaan putkesta noin 20 m/sek nopeudella. Puhalletut osat kerätään ensin pieneen säiliöön ja sitten ne imetään ylimpään kerrokseen ja toimitetaan peristalttiseen ilmalukkoon ja alas ulkopuolella olevaan isoon säiliöön.

Equipment

Dustcontrol ITT Water & Wastewater Banner Mini

  • 18 stationary systems – supplement with the DC Green System
  • Pre-separators
  • Suction casings

Reference

Dustcontrol has installed 18 stationary vacuum systems at Xylem’s premises in Lindås, Emmaboda, Sweden.

Yrityksen yhteystiedot

Xylem Water Solutions
Sweden

Dustcontrol FIN Petikontie 4, 01720 Vantaa