Dustcontrol

Kaikki on paljon helpompaa, tehokkaampaa ja joustavampaa, kun pölyn tai muiden materiaalien kerääntyminen ei häiritse tuotantoa. Puhumattakaan turvallisesta työpaikan ilmanlaadusta.

Dustcontrol Logo Short Payoff White 50 Years 2022

Tehokas tuotanto, parempi tuottavuus ja puhtaampi työympäristö

Dustcontrolin päätehtävänä on mahdollistaa asiakkaidemme tuotannon tehostaminen, tuottavuuden lisääminen ja puhtaampi työympäristö. Myymme tuotteita ja räätälöityjä ratkaisuja, joiden ansiosta asiakkaamme voivat keskittyä omaan tuotantoonsa. Lisäksi Dustcontrol tarjoaa huolto-, asennus- ja korjauspalveluita, lisävarusteita ja varaosia. Dustcontrol auttaa yrityksiä ympäri maailman tehostamaan tuotantoa ja parantamaan tuotelaatua liikuteltavien pölynhallintalaitteiden ja kiinteiden imujärjestelmien avulla. Luomme puhtaamman työympäristön poistamalla pölyn ja muut epäpuhtaudet.

50 vuoden kokemus alalta

Dustcontrol AB:n perustivat vuonna 1972 Johann Haberl, Mirko Purar ja Evert Kranz. Kaikki kolme olivat aiemmin työskennelleet insinööreinä Devac AB:ssa. Devac oli Ruotsin valtion omistama tutkimus- ja kehitysyhtiö, jonka päätarkoituksena oli tutkia kiveen porattaessa syntyvän pölyn terveyshaittoja. Tuolloin kivipöly ja ”kivipölykeuhkot” olivat suuri ongelma. Kokeiltuaan erilaisia vaihtoehtoja, kuten pölyn sitomista vedellä ja ilmansuodatusta, he totesivat, että tehokkain menetelmä oli kohdepoisto. Kun Devac lopetettiin, kolme kollegaa päättivät jatkaa kohdepoistoprojektia keskenään. Perustettiin uusi, yksityinen yritys, Dustcontrol AB, jonka talousjohtajana toimi Pirkko Haberl.

Kivipölyn markkinat olivat kuitenkin rajalliset. Tästä syystä yritys alkoi kehittää kiinteitä kohdepoistojärjestelmiä ja siirreltäviä pölynhallintalaitteita myös muille teollisuudenaloille. 

Nykyään Dustcontrol Group koostuu pääkonttorista Ruotsissa sekä paikallisista myyntiyhtiöistä Saksassa, Itävallassa, Isossa-Britanniassa, USA:ssa ja Suomessa. Yhteistyökumppaneita on maailmanlaajuisesti. 

Poistoilma puhdistuu 99,995 prosenttisesti.

Dustcontrolin laitteiden ansiosta pienet ja suuret yritykset voivat poistaa pölyn, lastut, kaasun, öljypäästöt tai muut epäterveelliset hiukkaset suoraan niiden syntypaikalta. Laitteidemme suodatustaso on erittäin hyvä. Laitteet voidaan varustaa suodattimilla, joilla imetty ilma puhdistetaan 99,995 prosenttisesti, mikä parantaa sisäilman laatua. Lisäksi suodattimien käyttöikä on pitkä, joten niiden käyttökustannukset jäävät alhaisiksi.

Dustcontrol palveluksessasi

Myyntiorganisaatioomme kuuluu kokeneita henkilöitä, jotka ovat oman erikoisalansa asiantuntijoita. Jos valitset siirreltävän ratkaisun, tulemme halutessasi käymään kohteessasi ja esittelemme laitteen toimintaa. Kiinteät järjestelmät mitoitamme aina eriteltyjen vaatimusten mukaisesti. Dustcontrol ottaa myös vastuun koko palveluketjusta, suunnittelusta ja asentamisesta, lopputarkastuksesta, asiakirjojen hallinnasta sekä huolto- ja kunnossapitoaikataulun suunnittelusta.

Dustcontrol – aika-akseli

1972
Dustcontrol perustetaan.

1976
Suuri läpimurto tapahtuu 1976 kun Dustcontrol saa merkittävän tilauksen ASEAlta Västeråsista. Sen ansiosta Dustcontrol pystyy laajentumaan ja siirtymään omiin tuotantotiloihinsa Norsborgiin, Tukholman ulkopuolella.

1977
Asbestin turvallisen poistomenetelmän kehittäminen. Tuotevalikoiman laajentaminen autokorjaamoihin, siivoukseen ja hitsauspoistoon.

1978-79
Vientimyynti käynnistyy jälleenmyyjien kautta Suomessa. Tytäryhtiöiden perustaminen Saksaan, Sveitsiin (1978) ja Itävaltaan (1979).

1979
Dustcontrolista tulee rekisteröity tavaramerkki Ruotsissa yhtiöittämisen myötä.

1980-luku
Projekti Münchebryggeriet, jossa Dustcontrol kehitti menetelmän pölyttömään purkuun ja jälleenrakentamiseen. LO (Ruotsin ammattiliittojen keskusjärjestö) ja Arbetsmiljöfonden (Ruotsin työsuojelurahasto) osallistuivat työhön. Kohdepoiston manuaali julkaistaan. Tuotekehitys: patentoitu sivukanavapumppu. Teollisuuden pölyn erottelussa käytettiin ensimmäisenä uutta patentoitua suodatintekniikkaa ilmapuhdistuksella ja laskostetuilla suodattimilla. Ilmanpuhdistimien käyttöönotto pölynerottajia täydentämään.

1981
Kuningas Kaarle XVI Kustaa vierailee Dustcontrolissa. Hän on kiinnostunut työympäristökysymyksistä.

1985
Johann Haberlille myönnetään Ruotsin kuninkaallinen kunniamerkki liike-elämässä vaikuttamisesta.

1987
Imujärjestelmien kehittäminen puupölyn vähentämiseksi koulujen puutyöluokissa.

1990-luku
Työntekijöitä Ruotsissa on 62 ja ulkomailla 24 henkilöä. Konsernin liikevaihto on 79 miljoonaa kruunua. Taantuma puolittaa myynnin. Prosessiteollisuuteen tarkoitettujen uusien pölynerottajien kehittäminen Industrifondenin (Ruotsin teollisuurahoituksen) tukemana. I-linja syntyy.

1991
Taantuma ja uudelleensuuntautuminen. Korkeavaraston ja laajennettujen toimistotilojen avajaiset 1991.

1993
Dustcontrol saa Ruotsin kauppakamarilta pronssisen ansiomerkin ”Ruotsin parhaana perheyrityksenä vuonna 1993”.

1996-97
ytäryhtiöt perustetaan Isoon-Britanniaan 1996 ja Suomeen 1997. Vuokrausyhtiöistä muodostuu merkittävä asiakasryhmä. Tuotevalikoima laajenee Dustcontrol vesi-imureilla.

2001
Laatuinvestointi ja vienti lisääntyvät. Laatu- ja ympäristösertifikaatit (ISO 9001 ja ISO 14001).

2006
Pääpaino on ATEX-ratkaisuissa. Kehitetään kohdepoistojärjestelmä työympäristöihin, joissa on pölyräjähdysvaara.

Tytäryhtiö Yhdysvaltoihin.

2007
Johann Haberl nimetään Vuoden 2007 Yrittäjäksi Botkyrkan kunnassa.

2008
Dustcontrolin myymälä avataan. Suodattimen patentin puolustaminen kiistassa, jonka Dustcontrol voittaa hovioikeudessa.

2010-luku
Energian säästämiseksi kehitetään Dustcontrol Green System ohjausjärjestelmä. UC (Upplysninscentralen) luokittelee Dustcontrolin yhdeksi Ruotsin turvallisimmista työpaikoista. Koulutusta ja tietämyksen jakamista painottaen, autamme eri toimialoilla toimivia asiakkaita suunnittelemaan pölyttömiä ja työntekijöiden terveyttä suojaavia prosesseja – samalla säästämään energiaa ja virtaviivaistamaan tuotantoa.

2011
Viennin osuus on 70 %.

2015
DC Tromb lanseerattiin.

2016
Launch of DC Immersion lanseerattiin.

2017
Food Industry GFF & DC Storm lanseerattiin.

2018
Sustainability Campaign lanseerattiin.

2020
DC Smart System lanseerattiin.

2020-luku
Dustcontrol is today a family company in the Dustcontrol on toisen polven perheyhtiö Nina Uggowitzerin aloitettua konsernin toimitusjohtajana. Stefan Haberl on hallituksen jäsen, samoin kuin yrityksen perustajat Johann Haberl, Pirkko Haberl ja Mirko Purar.

Dustcontrol-konserniin kuuluvat pääkonttori valmistus-, kehitys- ja myyntitoimintoineen Ruotsissa, sekä tytäryhtiöt Saksassa, Itävallassa, Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa ja Suomessa.

2021

Työympäristösertifikaatti ISO 45001.

Tulevaisuus:
Pandemiasta huolimatta Dustcontrol on pystynyt jatkamaan toimintaansa ilman merkittäviä sopeutustoimia. Toimintakonseptimme on nyt yhtä kestävä kuin 50 vuotta sitten.

Dustcontrol FIN Petikontie 4, 01720 Vantaa