Press Releases

February 2021

Dustcontrolin uusi kohdepoistojärjestelmä parantaa elintarviketuotannon turvallisuutta ja hygieenisyyttä

Dustcontrol Press Release Food Industry

Ruotsalainen Dustcontrol laajentaa tuotevalikoimaansa kattavalla, erityisesti elintarviketeollisuuden tarpeisiin kehitetyllä kohdepoistojärjestelmällä. Elintarviketeollisuudessa hygieniavaatimukset ovat äärimmäisen tiukat. Good For Food -kohdepoistojärjestelmä on suunniteltu parantamaan tuotannon turvallisuutta, hygieniaa ja taloudellisuutta.  

Good For Food -järjestelmä täyttää sekä Euroopan että Yhdysvaltain turvalliseen ja hygieeniseen elintarvikkeiden valmistukseen liittyvät vaatimukset. Imuharjat valmistetaan antistaattisesta materiaalista, ja ne voidaan puhdistaa hygieenisesti (autoklaavissa) sekä tunnistaa automaattisesti. Harjojen ja lisävarusteiden värikoodaus minimoi kontaminaatioriskin, ja kaikki laitteet on suunniteltu helpoiksi käsitellä. Lisäksi saatavana on kattava, erityisesti elintarviketeollisuuden tarpeisiin suunniteltu puhdistustarvikkeiden ja letkujen valikoima.

Järjestelmän esierottelu tarjoaa elintarvikevalmistajille myös mahdollisuuden käyttää uudelleen eroteltuja aineita, kuten jyviä, jauhoja, mausteita ja muita kuiva-aineita, mikä parantaa tuotannon kokonaistaloudellisuutta.

Dustcontrolin uuden elintarvikejärjestelmän tekninen vastaava Max af Klintberg kertoo:
– Dustcontrolilla on lähes 50 vuoden kokemus edistyneiden pölynerottimien ja imujärjestelmien kehittämisestä valmistavan teollisuuden eri aloille. Tavoitteemme oli kehittää kattava ja helppokäyttöinen järjestelmä elintarviketeollisuuden tarpeisiin. Uusi järjestelmä auttaa elintarvikevalmistajia parantamaan sekä laatua että tuotantoprosessin tehokkuutta ja lisäämään siten yrityksen kannattavuutta.
Good for Food -järjestelmä tulee saataville viikosta 7 alkaen.

Faktoja

Dustcontrolin elintarviketeollisuuden tarpeisiin suunniteltu imujärjestelmä täyttää seuraavien standardien, asetusten ja määräysten vaatimukset:

  • Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) nro 1935/2004 elintarvikkeen kanssa kosketukseen joutuvista materiaaleista ja tarvikkeista.
  • Komission asetus (EY) nro 2023/2006 elintarvikkeen kanssa kosketukseen joutuvien materiaalien ja tarvikkeiden hyvistä tuotantotavoista.
  • Komission asetus (EU) nro 10/2011 elintarvikkeiden kanssa kosketukseen joutuvista muovisista materiaaleista ja tarvikkeista.
  • FDA (Food and Drug Administration, Yhdysvallat) – (21CFR 174–178): elintarvikkeen kanssa kosketukseen joutuvia materiaaleja ja tarvikkeita koskevat määräykset.
  • FDA 21CFR117.40: laitteita ja apuvälineitä koskevat hyvät tuotantotavat.
  • EN 1.4404 / AISI 316L: ruostumaton ja haponkestävä teräs.

Dustcontrol haluaa olla luomassa puhtaita ja terveellisiä työympäristöjä

Dustcontrol AB perustettiin vuonna 1972. Yhtiö kehittää edistyneitä pölynerottimia ja imujärjestelmiä valmistavan teollisuuden eri aloille sekä rakennusalalle. Näin saadaan aikaan puhtaita ja tehokkaasti toimivia työpaikkoja. Tuotteillamme on sertifioinnit ja hyväksynnät vaarallisten pölyjen poistoon, ja ne puhdistavat ilmasta 99,995 % epäpuhtauksista. Dustcontrolin pääkonttori ja tuotantolaitokset sijaitsevat Ruotsissa. Paikalliset tytäryhtiömme ovat Saksassa, Itävallassa, Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa ja Suomessa.

Dustcontrol FIN Petikontie 4, 01720 Vantaa