Putkisto

Työpisteestä pöly ja muu materiaali kulkee putkistoa pitkin keskusyksikölle. Dustcontrolilla on kattava valikoima erilaisia putkiosia ja kierreliitäntäisiä asennusosia, joiden avulla putkistoreitit voidaan suunnitella hyvin joustavasti. Myös järjestelmäsaneeraukset ovat helppoja toteuttaa.

Putkisto

Pöly ja muu materiaali kulkee työpisteestä putkistoa pitkin keskusyksikölle. Pöly on normaalisti luonteeltaan hankaavaa, joten vakioputket on valmistettu 1,5 mm teräksestä. Savua ja puhdasta ilmaa käsiteltäessä voidaan käyttää vahvistettuja kierresaumaputkia. Valikoimaamme kuuluu myös ruostumattomia putkia sekä erikoisen kulutuksenkestäviä putkiosia.

Dustcontrolilla on myös kattava valikoima erilaisia putkiosia ja kierreliitäntäisiä asennusosia, joiden avulla putkistoreitit voidaan suunnitella hyvin joustavasti. Myös järjestelmäsaneeraukset ovat  helppoja toteuttaa.

Käyrät ja haaraputket on suunniteltu kestämään korkeaa alipainetta. Käyriin on kiinnitetty levy, joka vähentää kulumista ja tukkeutumisvaaraa.

Tehokkaan putkistojärjestelmän pitää täyttää tietyt vaatimukset. Yksi vaatimuksista on putkiston sisällä olevan ilman vakaa nopeus eri kuormituksilla. Ilman oikea nopeus on toinen vaatimus. Jos nopeus on
alhainen, materiaali aiheuttaa tukoksen. Liian suuri nopeus puolestaan aiheuttaa tarpeetonta kulumista ja energiahukkaa. Dustcontrolin asiantunteva henkilökunta voi rakentaa järjestelmän juuri sinun tarpeittesi mukaan.

Yksityiskohtia
Teräsputket

Vakioteräsputket ovat sinkittyä hiiliterästä. Teräsputkea käytetään 90 % kaikista Dustcontrolin toimittamista
laitteistoista. Ainespaksuuden ansiosta putkien käyttöikä on pitkä myös kohteissa, joissa kulumisaste on normaalia
korkeampi.

Ruostumaton teräs

Ruostumatonta terästä käytetään hankaavien materiaalien kanssa tai hygieniasyistä. Materiaalin kuljetusta varten tehtävässä asennuksessa tulee käyttää pidempää taivutussädettä.

Vahvistetut kierresaumaputket

Kierresaumaputkia käytetään normaalista erottimen ja pumpun /puhaltimen välisessä putkistossa. Ne eivät sovellu
hiukkaspitoisten materiaalien siirtoon, mutta savun- ja
höyrynpoistojärjestelmissä niitä voidaan käyttää.

Kiinnikkeet

Dustcontrolilla on kattava valikoima erilaisia kiinnikkeitä, joiden avulla niin putkistojen asennus kuin muutostyötkin sujuvat helposti.

Polymeeriputkijärjestelmä

Kun materiaalia kuljetetaan putkistossa, pyörrevirtaus aiheuttaa
melua. Materiaalihiukkaset osuvat putkien seiniin. Kun käyrissä,
haaraputkissa ja kiinnikkeissä käytetään elastomeeria (EPDM- ja NBR-kumia), ääni hiljenee huomaattavasti. Jokaisessa osassa on ilmareikä, jonka avulla järjestelmän ilmavirtaa voidaan tarkkailla ja tarvittaessa säätää. Tämä saattaa estää materiaalin kertymisen ja putkiston tukkeutumisen. Ilmareikiä voidaan käyttää
myös tarkastusikkunoina.

Käyrät, haaraputket ja kiinnikkeet on valmistettu elastomeereista. Elastomeerit (EPDM- ja NBR-kumi) kestävät hyvin kulutusta ja ovat ääntä imeviä.

Valitse oikea putki
SIIRREETTÄVÄ MATERIAALI Ilmavirta [m3/h] Putkiston koko Ø [mm] Kuvaus
Pöly, karkea materiaali

20-40 m/s

(100-260 50)* Teräsputki
300–600 76 Teräsputki
600–1200 108 Teräsputki
1200–2600 159 Teräsputki
Savu, höyry ja puhdas ilma 12-20 m/s 180–320 76 Teräsputki
320–550 100 Kierresaumaputki
370-620 108 Teräsputki
510–850 125 Kierresaumaputki
840-1400 159 / 160 Teräsputki / Kierresaumaputki
1300-2200 200 Kierresaumaputki
2100-3500 250 Kierresaumaputki
*) Useimmissa järjestelmissä pienin putkikoko on ø76. Vain pelkästään pieniä ilmamääriä käsittelevissä järjestelmissä voidaan käyttää putkikokoa ø50

Tarkempia tietoja löydät katalogistamme

 

Näytä lisää Näytä vähemmän
Dustcontrol FIN Petikontie 4, 01720 Vantaa