Puolikiinteät imujärjestelmät

Dustcontrolin puolikiinteän imujärjestelmän asennus voi tuoda huomattavia säästöjä.  Esimerkiksi kaikki tuotantolaitoksen hiomakoneet ja viimeistelyyn käytettävät työkalut voidaan varustaa imusuojalla ja kytkeä keskusimujärjestelmään. Pölyn talteenotto siellä missä se syntyy  parantaa työympäristöä ja tuottavuutta, siivoustarve vähenee, prosessi on puhtaampi ja tuotteiden laatu paranee.

Puolikiinteistä imujärjestelmistä

 1. Imuyksikkö – Imuyksikkö on suorakäyttöinen turbopumppu, joka on erittäin kestävä ja huoltotarve vähäinen. Laitteen suoritusarvokäyrä tekee siitä erinomaisesti yhteensopivan taajuusmuuttajakäyttöön. Taajuusmuuttajalla voidaan laitetta käyttää aina oikealla teholla.
 2. Suodatinyksikkö – Suodatinyksikkö erottelee suuret hiukkaset
  syklonissa ja hienomman pölyn laskostetussa kartiosuodattimessa. Suodatin puhdistetaanerittäin tehokkaasti ilmapulssin avulla. Suodatinyksikkö erottelee kaiken, oli sitten kyseessä hienopöly, lastut tai neste.
 3. Ohjauspaneeli – Sähköinen ohjauspaneeli on kiinteä osa laitetta. Laite käynnistetään joko manuaalisesti käynnistyspainikkeesta tai automaattisesti, kun jokin mikropisteistä avataan tai kun mikrokytkimiä käytetään. Laite voidaan myös käynnistää kello-ohjauksella. Suodatin puhdistuu automaattisesti, kun imu on sammutettu.Valitsemalla DC Green system – vaihtoehdon voit pienentää energiakustannuksia.Voit myös valita joko kiinteän tai siirreltävän yksikön.
 4. HEPA-suodatin – Hienosuodatin erottelee suuren osan hienopölystä, mutta se pystyy erottelemaan vain rajoitetun osan pienimmistä hiukkasista. Jotta lähes kaikki pienet hiukkaset voidaan
  erotella, laitteessa pitää olla HEPA-suodatin. Suosittelemme, että HEPA-suodatinta käytetään aina, kun ilma palautetaan työympäristöön. Jos pöly on vaarallista, suosittelemme HEPA-suodattimen käyttämistä, vaikka ilma poistettaisiin ulos. (Ota huomioon paikalliset rajoitukset.).
 5. Poisto/Tyhjennys – Suosittelemme, että kiinteästi asennettujen
  pölynpoistojärjestelmien ilma poistetaan rakennuksen ulkopuolelle. Tällöin kaikki hiukkaset, myös kaasut, johdetaan rakennuksen ulkopuolelle. HEPA- suodattimen avulla voidaan poistaa lähes kaikki hiukkaset. Poistaminen ulkoilmaan voi olla joskus hankalaa, kun kyseessä on suuri teollisuusrakennus. Tällöin vaihtoehtona on poistaa ilma suoraan kotelon kannen alle (5,5/7,5 kW/10 HP). Huomaa, että ilman poistamiselle voi olla paikallisesti määritettyjä
  rajoituksia.
 6. Materiaalin poisto – Pölyn, nesteiden ja raskaiden materiaalien
  poisto tapahtuu syklonissa. Poistoon voidaan valita erilaisia ratkaisuja. Tavallisin ratkaisu on muovisäkki tai säiliö. Säiliöitä on saatavilla erikokoisina.
 7. Siirreltävä laite– DC 11-Moduuli on suunniteltu niin, että sitä voidaan siirtää joka tilanteessa trukilla. Kun laite varustetaan pyörillä ja kahvalla, tuloksena on siirreltävä laite, jota voidaan liikuttaa teollisuuslattialla sen suuresta koosta ja painosta riippumatta. Laitteesta voidaan luoda myös puolikiinteä versio, jolloin se liitetään putkistoon, mutta se voidaan tarvittaessa siirtää myös rakennuksen muihin osiin.

 

Dustcontrol DC 11 Module 300x375
DC 11-Module
Näytä lisää Näytä vähemmän
Dustcontrol FIN Petikontie 4, 01720 Vantaa