Ilmanpuhdistimet

DC AirCube – puhdistaa ilmaa ja toimii tarvittaessa tilan alipaineistajana 

Ilman haitallisten aineiden pitoisuuksien raja-arvot ylittyvät useasti, muuttaen tilan vaaralliseksi työskennellä. Kierrättämällä ilma HEPA -suodattimen (luokka H13) läpi, 0,15-0,3 µm kokoisista hiukkasista suodattuu vähintään 99,95 %. Kyseinen kokoluokka on kaikista vaikein suodatettava – sekä suuremmat ja pienemmät hiukkaset ovat helpommin erotettavissa. Jokainen suodatin on yksilöllisesti testattu. HEPA -suodattimen lisäksi DC AirCube on varustettu yksinkertaisemmalla esisuodattimella (luokka G4), joka suodattaa suuremmat hiukkaset ja siten keventää HEPA-suodattimen kuormitusta.

Hiukkaset halkaisijaltaan 0,1-3 µm ovat kriittisimpiä keuhkoille. Sisään hengitettäessä, suurin osa niistä jää keuhkoihin. Kvartsi, asbesti, PCB:t ja kobaltti ovat esimerkkejä vaarallisista, syöpäriskiä kasvattavista aineista, joiden pienimmät hiukkaset pysyvät työpaikkojen sisäilmassa hyvin pitkään. Ilmanpuhdistimet, jotka ovat varustettu HEPA H13-suodattimella, suodattavat myös viruksia, bakteereita ja siitepölyhiukkasia.

DC AirCube:a voidaan käyttää myös alipaineistajana.

Covid-19 Virus, Euroopan Covid-19 Virus, Euroopan tautiehkäisy- ja tartuntakeskus (European Centre for Disease Prevention and Control):
”Rakennuksissa, missä ikkunoita ei pidetä auki ja ilmanvaihto toimii suljetussa järjestelmässä, tulisi kiertävä ilma suodattaa HEPA -suodattimen (High-efficiency particulate air) läpi. Muita asiantuntijan konsultaatiota vaativia vaihtoehtoja ovat: COVID-19 potilaiden hoitotiloissa asennetaan HEPA-suodattimet korvaus- ja poistoilmaventtiileihin tai tiloissa käytetään HEPA-suodattimella varustettua ilmanpuhdistusjärjestelmää potilaan välittömässä läheisyydessä.” (ECDC Technical Report, Maaliskuu 2020)

Näytä lisää Näytä vähemmän
Dustcontrol FIN Petikontie 4, 01720 Vantaa