Healthy Business - vuodesta 1972

Dustcontrol täyttää 50 vuotta!

Dustcontrol täyttää 50 vuotta!

Pyöreitä vuosia täyttävän Dustcontrol AB:n perustivat vuonna 1972 Johann Haberl, Mirko Purar ja Evert Kranz. Kaikki kolme olivat aiemmin työskennelleet insinööreinä Devac AB:ssa, ruotsalaisessa valtion omistamassa tutkimus- ja kehitysyhtiössä, jonka päätarkoituksena oli tutkia kiveen porattaessa syntyvän pölyn terveyshaittoja. Kivipöly ja kivipölykeuhkot olivat tuolloin suuria ongelmia. Testattuaan erilaisia vaihtoehtoja - kuten pölyn sitomista vedellä ja ympäröivän ilman suodatusta - he totesivat, että kohdepoisto on kaikkein toimivin ja tehokkain menetelmä.

Kun Devac lopetettiin, päättivät kolme kollegaa jatkaa kohdepoistoprojektia keskenään. Näin perustettiin uusi, yksityinen yritys, Dustcontrol AB, jonka talousjohtajana toimi Pirkko Haberl.

Kivipölyn markkinat olivat kuitenkin rajalliset, joten yritys alkoi kehittää kiinteitä kohdepoistojärjestelmiä ja siirreltäviä pölynhallintalaitteita myös muille teollisuudenaloille.

 

Nykyään Dustcontrol Group koostuu pääkonttorista Ruotsissa sekä paikallisista myyntiyhtiöistä Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Isossa-Britanniassa ja USA:ssa. Yhteistyökumppaneita on maailmanlaajuisesti.

 

Toimintakonseptimme on tänä päivänä yhtä kestävä kuin 50 vuotta sitten: terveyden edistäminen sekä liiketoiminnan tuottavuuden ja tuotelaadun parantaminen.

Dustcontrol täyttää 50 vuotta!